Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokostårta med ananas- och limefyllning

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En riktig kokosdröm med exotisk fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två formar, ca 16-18 cm i diameter.
  2. Vispa smör och socker krämigt i en bunke. Vispa i äggen, ett i taget till en pösig smet. Blanda kokosmjölk, vaniljsocker och limeskal i en separat skål. Rör ner det i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och kokos i en skål. Vänd försiktigt ner det i äggsmeten.
  3. Häll smeten i formarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är gyllene och börjar släppa från kanten. Låt dem stå några minuter i sina formar. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna helt under en bakduk.
  4. Ananas- och limefyllning: Fyllningen ska räcka till 2 lager. Hacka ananasen. Rör ihop den med limesaft. Malibu och marsánpulver. Låt stå en stund så att marsánpulvret får tid att svälla.
  5. Dela varje botten i två delar. Bred ananasfyllning på två bottnar och vispad grädde på en. Toppa med en botten. Klä tårtan i vispad grädde och täck den med kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.