En riktig kokosdröm med exotisk fyllning.
Instruktioner
- Bottnar:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två formar, ca 16-18 cm i diameter.
- Vispa smör och socker krämigt i en bunke. Vispa i äggen, ett i taget till en pösig smet. Blanda kokosmjölk, vaniljsocker och limeskal i en separat skål. Rör ner det i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och kokos i en skål. Vänd försiktigt ner det i äggsmeten.
- Häll smeten i formarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är gyllene och börjar släppa från kanten. Låt dem stå några minuter i sina formar. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna helt under en bakduk.
- Ananas- och limefyllning:
Fyllningen ska räcka till 2 lager. Hacka ananasen. Rör ihop den med limesaft. Malibu och marsánpulver. Låt stå en stund så att marsánpulvret får tid att svälla.
- Dela varje botten i två delar. Bred ananasfyllning på två bottnar och vispad grädde på en. Toppa med en botten. Klä tårtan i vispad grädde och täck den med kokos.
Publicerat den
27 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar