Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokostoscakaka

(5 kommentarer)  
Kokostoscakaka Kokostoscakaka
  • Serverar: 25-35 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen. 200 grader. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.
  3. Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.
  4. Gör under tiden glasyren i en kastrull.
  5. Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.
  6. När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.
  7. När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lindanemon 1 maj 2008

    Mycket högt betyg på denna kaka, har bakat den massor av gånger... Så skönt att jag slapp skriva in den själv :-)

  • alexandra_pilo 2 juli 2008

    UNDERBART, FANTASTISKT GOD!! ;)

  • MichaelJackson 5 december 2009

    Den här kakan är helt fantastiskt god. Jag älskar att göra den.

  • Cindroses 10 oktober 2010

    Laddade upp 2 bilder om det är okej, annars är det bara att plocka bort :)

  • IkaFatale 26 januari 2012

    Älskar denna kaka! Men nu till en liten fråga: Kan man strunta i grädden eller ersätta den med tex. mjölk?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.