- Serverar: 25-35 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka.
Instruktioner
- Sätt på ugnen. 200 grader. Smält smöret.
- Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.
- Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.
- Gör under tiden glasyren i en kastrull.
- Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.
- När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.
- När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket högt betyg på denna kaka, har bakat den massor av gånger... Så skönt att jag slapp skriva in den själv :-)
UNDERBART, FANTASTISKT GOD!! ;)
Den här kakan är helt fantastiskt god. Jag älskar att göra den.
Laddade upp 2 bilder om det är okej, annars är det bara att plocka bort :)
Älskar denna kaka! Men nu till en liten fråga: Kan man strunta i grädden eller ersätta den med tex. mjölk?