En klassiker...när jag var barn på 1960 bjöd mamma ofta på kokt Falukorv med pepparrotssås till kvällsmat. Jättegott tycke jag då...lika jättegott idag tycker jag.
Instruktioner
- Dra skinnet av korven. Skär den i skivor. Lägg den i en rymlig kastrull. Häll på vatten så det täcker korven.
Tillsätt lök, lagerblad, pepparkorn och salt och låt korven sjuda under lock i ca 10 minuter.
- Pepparrotssås:
Smält matfettet i en kastrull på svag värme tillsätt mjölet och rör om med visp.
Häll i mjölken och rör hela tiden tills såsen kokat upp.
Koka såsen i minst 3-5 minuter på svag värme.
Rör hela tiden.
Smaksätt med salt, vitpeppar och pepparrot.
- Servera med kokt potatis,pepparrotssås och med grönsaker som du tycker om. Jag gillar broccoli...
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna rätt är en prydnad för husmanskosten. Rena smaker. Ångakoka gärna madelpotatis som ett kolhydratalternativ. En vitkålsallad som legat i salt och dragit ur vattnet är inte helt fel till denna rätt.
Brukar göra en variant på det här med fläskkorv istället för falu. Nedrans gott!
Kanongott!! Härlig gammaldags husmanskost:-)
Tackar & Bugar för en underbar middag ! Jag åt denna rätt med liv & lust hos mormor på 50-60-talet. Har sedan totalt glömt bort den tills jag nyss gick med i MK. Där jag fick se Ditt recept. Stor heder till Dig.