Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt falukorv med potatis och grönsaker i pepparrotssås á la Monika.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En toppengod vardagsrätt som dessutom är mager och mycket bra viktväktarmat. Ännu magrare om du väljer mellanmjölk eller lättmjölk. Receptet har jag själv komponerat då jag var med i viktväktarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Lägg grönsaksblandningen i en gryta och häll vatten över så det knappt täcker, salta lätt. Koka grönsakerna 2 minuter. Sätt de kokta grönsakerna åt sidan och häll på lite kallt vatten (så grönsakerna slutar koka). Skiva falukorven och kok den i vatten.
  2. Sås: Slå den kalla mjölken i en gryta. Vispa ner mjölet i den kalla mjölken och kok upp under omrörning. Lägg i en klick smör. Vispa i 2 dl av grönsaksavkoket och krydda med pepparrot, salt, peppar och socker. Vispa om väl så pepparroten löser upp sig och inte ligger i klumpar. Slå pepparrotssåsen över grönsakerna och servera detta tillsammans med den kokta korven och potatisen.
  3. Servera gärna lite rårivna morötter till om Ni vill. Tips på dryck: Isvatten eller citronvatten
  4. För magrare alternativ så kan man kan byta ut falukorven mot kokt kycklingfilé eller kokt magert fläskkött. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.