Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt Hackekorv/Pölsa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Den här rätten kommer från mina hemtrakter i Örebro, det är inte ett recept, på så vis. Men info om hur man gör. Ni från mellersta Sverige vet nog vad detta är.

Ingredienser

Instruktioner

Skär hackekorven i mindre bitar, lägg i en gryta. Häll på lite vatten, ej för mycket då blir den för lös i konsistensen. Ska var rätt tjock konsistens. Koka sönder korven, rör då och då. Servera med kokt potatis och rödbetor. Lite likt kokt pölsa,men en annan smak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nica83 1 augusti 2010

    Uhhhh hackekorv ä så gott! Jag fräser lite finhackad gullök och lägger sedan i hackekorven efter att löken blivit mjuk och genomskinlig. Sedan steker jag och mosar den tills blir som pölsa. Och precis som du skriver...serverad till potatis å möe rödbetor! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.