Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt hummer från Smögen

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Koka gärna hummern dagen före, och låt den dra i sitt spad över natten. Att koka hummer är en konst. Det gäller att inte koka för länge, annars blir hummern seg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och tillsätt salt (vattnet ska smaka riktigt salt) tillsätt socker, vin och citron. Låt koka i några minuter.
  2. Lägg i hummern hastigt med huvudet först och sätt på lock. Koka sakta på svag värme i 8 minuter.
  3. Ställ åt sidan och låt svalna ute i spadet. ( ca 1 timme) Ställ i kylskåp över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.