Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt kassler allt-i-ett

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kokt kassler låter konstigt, det tyckte jag också. Inte en festmåltid men en mycket god och snabb vardagsrätt som familjen älskar. Eftersom man kokar allt i samma kastrulll - stor! - sparar man både tid och disk. Självklart ska man variera rotfrukter och grönsaker efter smak, tänk bara på att lägga i dem i rätt ordning, de som kräver längst koktid läggs i först osv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten.
  2. Skala potatisen. Skala och skär ner morötterna och palsternackan i något mindre bitar så att de får samma koktid som potatisen. Rensa broccolin om den är färsk annars går det också bra med frusen.
  3. Om du använder frusen kassler måste du lägga i den i det kokande vattnet innan övr. ingredienser och låta den koka för sig själv i 10 minuter, kolla med sticka. Är den tinad så följ instruktion nedan.
  4. Koka kasslern - hel - med potatisen, morötterna och palsternackan. Låt koka 20 min.
  5. Gör Bearnaisesås medan kött och grönsaker kokar. Vi gillar Knorr, ta den du gillar bäst - har du lust och tid så gärna hemgjord! Har du inte Bearnaise så funkar Café de Paris också.
  6. Efter 20 min tillsätt broccolin. Koka 5-10 minuter.
  7. Ta upp kasslern, skär den i skivor och servera med grönsakerna/rotfrukterna och bearnaise + sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.