- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Kokt kassler låter konstigt, det tyckte jag också. Inte en festmåltid men en mycket god och snabb vardagsrätt som familjen älskar. Eftersom man kokar allt i samma kastrulll - stor! - sparar man både tid och disk. Självklart ska man variera rotfrukter och grönsaker efter smak, tänk bara på att lägga i dem i rätt ordning, de som kräver längst koktid läggs i först osv.
Instruktioner
- Koka upp en stor kastrull med vatten.
- Skala potatisen. Skala och skär ner morötterna och palsternackan i något mindre bitar så att de får samma koktid som potatisen.
Rensa broccolin om den är färsk annars går det också bra med frusen.
- Om du använder frusen kassler måste du lägga i den i det kokande vattnet innan övr. ingredienser och låta den koka för sig själv i 10 minuter, kolla med sticka. Är den tinad så följ instruktion nedan.
- Koka kasslern - hel - med potatisen, morötterna och palsternackan. Låt koka 20 min.
- Gör Bearnaisesås medan kött och grönsaker kokar. Vi gillar Knorr, ta den du gillar bäst - har du lust och tid så gärna hemgjord! Har du inte Bearnaise så funkar Café de Paris också.
- Efter 20 min tillsätt broccolin. Koka 5-10 minuter.
- Ta upp kasslern, skär den i skivor och servera med grönsakerna/rotfrukterna och bearnaise + sallad.
Publicerat den
15 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar