Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt kyckling i citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kokt kyckling med en fräsch sås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, grönsakerna och kryddorna i en stor gryta och låt koka i 10 minuter. Lägg i kycklingen hel och sjud i 45 minuter.
  2. Ta upp kycklingen och låt den svalna.
  3. Sila buljongen och låt den koka tills den reducerats till ca 5 deciliter.
  4. Smält matfettet och rör ned mjölet i. Späd med buljongen, lite i taget. Låt det sjuda 4 minuter. Häll i grädden, citronsaften och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta bort skinn och ben från den kokta kycklingen och dela den i småbitar. Värm i såsen.
  6. Serveras med kokt ris eller couscous

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.