Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt kyckling med mild sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ännu en barnfavorit här hemma! Jag använder en stekgryta men har man inte det bryn kycklingen i stekpanna och lägg sedan i en kastrull. Fungerar med både ris och pasta till men vi har för det mesta pasta. Blir nästan godare dagen efter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingen runt om och lägg den sedan med bröstsidan nedåt i gytan.
  2. Dela löken i klyftor och lägg runt kycklingen.
  3. Häll på vatten så det täcker halva kycklingen.
  4. Tillsätt rosépeppar och oregano.
  5. Puttra ca 40 minuter.
  6. Ta upp kycklingen och kontollera att den är färdig. Sila bort lök och pepparkorn och reducera ned såsen lite.
  7. Tillsätt buljongtärning, grädde, soya och pressad vitlök.
  8. Gör en redning på mjöl och vatten och häll i så såsen blir rättså tjock.
  9. Koka några minuter så mjölsmaken försvinner. Tag bort från plattan.
  10. Smaksätt med salt, vitpeppar och lite mer oregano.
  11. Rensa kycklingen och dela den i ätvänliga bitar och lägg ned i såsen så den blir varm.
  12. Servera med pasta eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.