Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt lamm i dillsås

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En god klassisk lammrätt som nog är det godaste sättet att laga lamm på tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp köttet i lite större grytbitar ca 10x10 och koka dessa i vatten som precis täcker, skumma av och ha sedan ner salt, lök och kryddor. Låt detta koka i ca 1 timme .
  2. Gör såsen och ha ner köttet och servera med kokt potatis. (Måtten är höftade så smaka av och få en bra balans av sötma och surhet)
  3. Sås: Gör en bechamelsås med lite grädde och spad av koket och ha i ättika och socker så det blir söt/surt, tillsätt dillen och smaka av med salt & peppar och red av med maizena för önskad konsistens.
  4. (Svårt att ange mått här vad gäller såsen)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.