Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt lax med romröra

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En underbar rätt som är lätt att laga. Passar lika bra sommar som vinterkvällar. Servera med kokt potatis och ett kraftigt vitt vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 1 liter vatten i en vid gryta, helst en fiskgryta. Tillsätt vin, lagerblad och vitpeppar. Lägg i laxsidan och sjud i 20 minuter tills fisken börjar dela sig men ändå är fast.
  2. Skala och hacka äggen fint. Skala och hacka löken. Ta avokadon ur skalet och skär den i bitar. Blanda lök och avokado med majonnäs och crème fraiche.
  3. Blanda försiktigt ner äggen i röran och vänd sedan ner romen. Smaka av med peppar och salt. Röran bör inte stå för länge, romen färgar nämligen av sig och röran blir då grå.
  4. Lägg upp och garnera laxen. Servera laxen varm eller kall tillsammans med romröra och kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva-p 5 oktober 2008

    Hej och tack för ett gott recept på kokt lax, och såsen var super god. vi åt det i går kväll . vi vart jätte nöjda. Eva

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.