Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En rätt som är enkel att göra. Alltid lika uppskattad av både stora och små! Såsen är fantastisk god. Byt ut mjölet till glutenfritt så får ni en glutenfri måltid. Svärmor blir alldeles lyrisk när hon kan äta samma mat som oss :D.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Välj en gryta så att kött med termometer lagom får plats. Häll i porter, saft och soja. Lägg i kryddor, buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor och gul lök delad i stora bitar. Koka upp. Stick in en köttermometer i köttet så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen, Hela röret bör vara inne. Lägg köttet i porterblandningen.
  2. Låt alltsammans sakta koka/sjuda under lock. Vänd på steken en gång under ”kokningen”. Tag grytan från värmen när innetemperaturen är 75° efter 1 ½ - 2 timmar (undantag ytterlår till 85°, ca 2 ¼ tim). Låt steken ligga ca 20 minuter i skyn innan den skärs upp.
  3. Sås: Vispa ut mjölet i grädden eller skaka samman i en redningsbägare. Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn. Låt såsen koka 3 – 5 minuter.
  4. Servera med pressad potatis och grönsaker. Mums!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • miramamman 27 oktober 2008

    jag hade inte smakat porterstek förut, det var ju rikitgt gott, jag kommer att göra det fler gånger defintitvt. Både gott och enkelt att laga. jag kokade köttet en dag och gjorde såsen och åt det nästa dag.

  • evahellstrom 7 januari 2010

    Supergott, tyckte även barnen! Serverade med champinjonsås till. Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.