Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt rimmad älgkalvbringa med dijonsås och smörstekta rotfrukter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tänk på att köttet ska rimmas i minst 10 timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Saltlag: Koka upp vattnet och blanda ner salt och socker. Låt lagen kallna.
  2. Bind ihop bringan med hushållssnöre och lägg den i den kalla lagen. Rimma bringan 10-12 timmar i kylen.
  3. Kokning: Koka upp vattnet i en stor kastrull. Lägg i köttet, koka upp, skumma ev och lägg i kryddpeppar, lagerblad och lök. Låt bringan sjuda på svag värme under lock 1-1 ½ timme. Kontrollera med provsticka att köttet känns mört. Låt kallna i lagen eller tillaga direkt.
  4. Skala och skär rotfrukterna i túnna jämnstora bitar. Smält smöret och häll det klarade smöret i en skål. Häll bort resten.
  5. Stek rotsakerna, gärna rödbetorna för sig. det klarade smöret ca 10 min på svag värme. Salta.
  6. Blanda ingredienserna till såsen i en mixer och kör den till en skummig sås. Red ev av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  7. Skär köttet skivor, servera med rotsaker och dijonsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.