Tänk på att köttet ska rimmas i minst 10 timmar.
Instruktioner
- Saltlag: Koka upp vattnet och blanda ner salt och socker. Låt lagen kallna.
- Bind ihop bringan med hushållssnöre och lägg den i den kalla lagen. Rimma bringan 10-12 timmar i kylen.
- Kokning: Koka upp vattnet i en stor kastrull. Lägg i köttet, koka upp, skumma ev och lägg i kryddpeppar, lagerblad och lök. Låt bringan sjuda på svag värme under lock 1-1 ½ timme. Kontrollera med provsticka att köttet känns mört. Låt kallna i lagen eller tillaga direkt.
- Skala och skär rotfrukterna i túnna jämnstora bitar. Smält smöret och häll det klarade smöret i en skål. Häll bort resten.
- Stek rotsakerna, gärna rödbetorna för sig. det klarade smöret ca 10 min på svag värme. Salta.
- Blanda ingredienserna till såsen i en mixer och kör den till en skummig sås. Red ev av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
- Skär köttet skivor, servera med rotsaker och dijonsås.
Publicerat den
17 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar