Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är mat som ska serveras i generösa portioner...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar.
  2. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme.
  3. Skala kålrot och morötter till rotmoset. Skär dem i bitar och lägg i en gryta. Häll i vatten tills det knappt täcker rotsakerna. Koka upp, tillsätt salt och koka 20-30 minuter.
  4. Skala under tiden potatisen och skär den i bitar. Lägg i dem och koka alltsammans i ytterligare 15-20 minuter.
  5. Häll av kokspadet men spara en del till spädning. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar.
  6. Späd med spadet. Smaka av med salt och peppar, avsluta med en klick smör.
  7. Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.