Det här är mat som ska serveras i generösa portioner...
Instruktioner
- Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar.
- Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme.
- Skala kålrot och morötter till rotmoset. Skär dem i bitar och lägg i en gryta. Häll i vatten tills det knappt täcker rotsakerna. Koka upp, tillsätt salt och koka 20-30 minuter.
- Skala under tiden potatisen och skär den i bitar. Lägg i dem och koka alltsammans i ytterligare 15-20 minuter.
- Häll av kokspadet men spara en del till spädning. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar.
- Späd med spadet. Smaka av med salt och peppar, avsluta med en klick smör.
- Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar