- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Husmanskost är inte att förakta. Ät ofta!
Instruktioner
- Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och slå på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
- Dela grönsakerna i grova bitar och lägg i lök, morot och kryddor. Koka sakta tills köttet känns mört, det tar cirka 2 timmar.
- Rotmos: Skölj och skala rötter och potatis. Skär rötterna i mindre bitar.
- Koka kålrötterna och moroten i fläskspad om läggen är kokad i förväg, annars i lättsaltat vatten. Koka i cirka 30 minuter och lägg därefter i potatisen. Koka allt mjukt.
- Pressa rötter och potatis eller kör i mixer. Blanda i smör och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt, lite peppar och aningen ingefära.
- Servera fläskläggen med rotmoset och senap.
Publicerat den
18 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar