Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt saltströmming

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En enkel och lättlagad rätt, som miner om flydda dar´. Servera kokt skalpotatis, gärna hackad lök, gräddfil och inlagda rödbetor. En del väljer i stället lingonsylt till.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg strömmingen och saltet i en kraftig plastpåse. Gärna i en skål så att saltlaken inte läcker ut. Ställ in i kylen under ett dygn. Vänd några gånger under tiden. Skölj och sjud i låg vid panna 5-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.