Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt torsk med äggsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk husmanskost. Går naturligtvis bra med hoki eller annan fisk också. Servera med potatis och små gröna ärter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
  3. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
  4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
  5. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gunsan41 13 februari 2008

    varför har du fiskbuljong till?? den får du ju när du kokar fisken? jag har kryddpeppar i fiskvattnet? och så späder jag såsen med fisk vattnet "buljongen"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.