Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt torsk med kryddig yoghurtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel vardagsmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp tillräckligt med vatten för att täcka fisken. Lägg i lagerblad och vitpepparkorn, en nypa salt och stänk i lite olja (ev. tar du lite fiskbuljong – strunt i salt och olja i så fall). Låt koka ihop en liten stund.
  2. Tärna moroten fint och dela paprikan i lika små delar. Lägg ner i kokvattnet och låt koka ett par minuter. Dela torskfilén i portionsbitar, peppra dem lätt och lägg ner dem i det kokande vattnet.
  3. Koka ihop tills fiskköttet är vitt och fast (3-4 minuter kan räcka, beror på tjocklek och storlek på bitarna). Blanda ihop yoghurt, örtkryddor (har du tillgång till färska kryddor så är det ännu bättre förstås) och sirap till en sås. Smaka av med lite salt, olivolja och vitvinsvinäger.
  4. Ta upp allting med hålslev (var helt säker så du inte får med några vitpepparkorn!) och servera med kokt pasta eller potatis och såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.