Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt torsk med mild äggsås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så otroligt enkelt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda fiskfileérna runt om med sockret och saltet. Koka upp fiskbuljongen i en gryta och lägg ner fileérna i buljongen, låt allt koka upp och ta genast grytan från värmen. fisken får inte koka sönder. Lägg på ett lock och låt stå och dra i ca: 10 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet. Häll på buljongen och grädden och låt koka i ca: 5 minuter under ständig omrörning. Smaksätt såsen med salt och peppar. Hacka persiljan och rör ner i såsen.
  3. Lägg upp torskfileérna på varma tallrikar och servera dem med såsen och hackade ägg. Kokt potatis är ett måste. Ett gott tillbehör är sockerärtor som man låter koka hastigt i lättsaltat vatten i ett par minuter. Garnera gärna med persilja.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Anemona35 8 februari 2011

    Härligt god variant med inte så mycket mejeriprodukter. Men inte är det väl laktosfritt med matlagningsgrädde? Vi använde hoki och åt med potatis och sparris.

  • grodanper 9 september 2011

    Jätte gott och enkelt! Jag använde mig av snabb majsena mjöl i stället för vetemjöl!

  • AckisF 21 mars 2012

    Det åts med god aptit här hemma :) Jag fick också önskemålet om att göra denna maträtt igen - det måste ju vara ett gott betyg :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.