Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt tunga

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ja, detta är en favorit hos min man som är älgjägare. Receptet kommer från min skånska släkts receptskatt....

Ingredienser

Instruktioner

Lägg i den sköljda tungan i en gryta med vatten och salt som täcker tungan. Koka upp och skumma. Lägg i kryddorna. Koka på svag värme under lock ca 2-3 timmar. Tag upp tungan, gör en skåra i skinnet och drag av det medan tungan är varm. (är den kall är det nästan omöjligt) Låt kallna. Skiva och ät kall som smörgåspålägg med lite extra salt på.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LizzyElisabeth 18 november 2009

    Detta är ett måste på mitt julbord.. Till allas förskräckelse.. Men det är gott...

  • vendettas 21 december 2012

    Det blir ingen jul utan en eller två stora oxtungor, underbart gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.