Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kola-mazariner

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Har gjort lite kola-mazariner idag. Uppskattades av barnen tror jag bestämt Här kommer receptet…

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i övriga ingredienser. Klicka i smeten i formar. (inte för mycket då ”jäser” de över)
  2. Fyllningen: Kokas som en kolasås. Smält fettet och vispa ner övriga ingredienser. Låt koka en stund, så såsen tjocknar. (Ju längre ju sockrigare)
  3. Gräddas i 175 grader , ca 10 min. När kakorna svalnat, klicka i kolasåsen och ställ dem svalt för att kolan ska stelna.

Kommentarer (1)

  • treets 7 september 2012

    Hur länge tror du att kolan behöver kokas för att den inte ska bli för rinnig eller för hård?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.