Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kola och bananpaj på mitt vis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna är bara så god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med den kondenserade mjölken som ska bli till kolakrämen. Ta av etiketten, lägg burken i en kastrull och täck med vatten.
  2. Låt burken koka i 2 timmar. Fyll på med vatten allteftersom det kokar bort. Låt burken svalna,gärna över natten.
  3. Lägg digestivekexen i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med kanel till kexen. Kör alltsammans i några sekunder.
  4. Tryck ut kexblandningen i en springform(med löstagbar kant),24 cm i diameter. Öppna burken med den kondenserade mjölken och bred kolakrämen på kexbottnen.
  5. Värm krämen i en djup tallrik i mikron om den är för hård. Bred på ett lager vaniljyoghurt. Skär bananen i skivor. Toppa med banan och hallon i ett vackert mönster. Strö på mjölkchoklad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • isaisasp 14 oktober 2008

    måste man ha burkmjölk? :)

  • isaisasp 14 oktober 2008

    eller visst är kondenserad mjölk burkmjölk? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.