Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolabakelse

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Jätte goda mumms. Vill man inte ha nötter i kan man ta lite hackad mandel istället. Det blir som knäck fast mjukare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser till mördegen på bakbordet och arbeta samman till en deg. Låt vila i kylskåp 1 timma.
  2. Mazarinfyllning: Riv mandelmassan och blanda den med ägg och smör till en jämn smet.
  3. Sätt ugnen på 180 grader. Tryck fast mördegen i 15 st aluminiumformar med mjölad tumme. Fyll sedan med mandelmassa. Grädda i 15 minuter.
  4. Rosta nötterna. (Tar du mandel behöver du inte rosta, bara hacka dem i lagom bitar som du gör till knäck typ).
  5. Mät upp ingredienserna till kolaglasyren i en kastrull och koka ihop den.
  6. Prova konsistensen genom att hälla några droppar på ett fat. När den känns som mjuk kola är den färgig.
  7. Blanda ner nötterna. (Mandel) Bred glasyren på kakorna och låt de stelna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.