Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolabrässerade äpplen med krisp

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna dessert innehållar allt man inte skall äta men är ljuvligt god. Den låter lite jobbig att göra men är egentligen lätt och den blir både god och extra festlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kolasåsen: Smält sockret i en kastrull, rör ned smöret och häll på grädden - låt koka ihop till lagom konsistens, tag av kastrullen från spisen
  2. Smörkrisp: Smält smöret i en kastrull och ta av den från spisen. tillsätt socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet/deg. Platta ut degen på ett bakpapper på en plåt till ca 1 cm tjocklek. Grädda i 150 grader tills den börjar bli gyllenbrun. Ta ut och låt kallna
  3. Skär ca 1 cm-tjocka klyftor av äpplena, kärna ur.
  4. Fräs hastigt äppleklyftorna i lite smör Häll på kolan och låt "bubbla" ca 5-10 sekunder Lägg upp 5-6 klyftor på en serveringstallrik (i en pyramid). Ringla lite kolasås runt. Krossa och strö smörkrispet ovanpå.
  5. Njuuut och samla in dina gästers poäng!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.