Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolabullar med pekannötter

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Det finns ingen anledning att snåla på fyllningen i bullar, dessa söta bakverk är så otroligt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken, ljummen om du vill att degen ska jäsa fort, annars kall och rör tills jästen lösts upp.
  2. Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken. Klicka även ner det mjuka smöret.
  3. Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, gärna 5-10 minuter i köksassistent eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
  4. Rör ihop smör, socker och kanel till fyllningen. Hacka nötterna och kolorna grovt.
  5. Kavla ut degen till en stor rektangel, ca 1 cm tjock. Bred på fyllningen och strö över kolorna och det mesta av nötterna.
  6. Vik ihop degen i ett såkallat treslag på längden. Först viker du över den ena tredjedelen och därefter viker du över den andra tredjedelen ovanpå den första.
  7. Sätt ugnen på 200º.
  8. Skär degen i remsor, knappt 2 cm breda. Tvinna degremsorna och vira ihop dem till enkla knutar.
  9. Lägg bullarna i muffinsformar placerade med jämna mellanrum på plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
  10. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över resten av pekannötterna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.