Det finns ingen anledning att snåla på fyllningen i bullar, dessa söta bakverk är så otroligt goda!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken, ljummen om du vill att degen ska jäsa fort, annars kall och rör tills jästen lösts upp.
- Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken.
Klicka även ner det mjuka smöret.
- Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, gärna 5-10 minuter i köksassistent eller för hand.
Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
- Rör ihop smör, socker och kanel till fyllningen. Hacka nötterna och kolorna grovt.
- Kavla ut degen till en stor rektangel, ca 1 cm tjock.
Bred på fyllningen och strö över kolorna och det mesta av nötterna.
- Vik ihop degen i ett såkallat treslag på längden.
Först viker du över den ena tredjedelen och därefter viker du över den andra tredjedelen ovanpå den första.
- Sätt ugnen på 200º.
- Skär degen i remsor, knappt 2 cm breda.
Tvinna degremsorna och vira ihop dem till enkla knutar.
- Lägg bullarna i muffinsformar placerade med jämna mellanrum på plåtar.
Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över resten av pekannötterna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Publicerat den
7 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar