Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolafudge med chokladöverdrag

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Ät och kom till himlen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten och sidorna på en djup bakform, 20 x 20 cm, med aluminiumfolie och pensla folien med smält smör eller olja.
  2. Blanda socker, mjölk, grädde och sirap i en stor tjockbottnad kastrull och rör om på medelstark värme utan att koka tills sockret har lösts upp helt. Ta bort eventuella sockerkristaller från kastrullens sidor med en blöt brödpensel. Koka upp, sänk värmen något och koka utan att röra om i 15 minuter; eller tills eventuell termometer når 115°C. Ta genast av kastrullen av värmen.
  3. Låt svalna i 5 minuter. Tillsätt vaniljsockret och rör kraftigt med träsked i 5 minuter eller tills smeten börjar tjockna och förlora glansen. Häll smeten i den iordninggjorda formen och släta till ytan. Låt den svalna på galler.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite. Bred ut chokladen med smörkniv e.dy. i ett jämnt lager över fudgen och låt den stelna. Stjälp upp den stelnade fudgekakan ur formen, dra försiktigt bort folien och skär fudgen i bitar. Förvara i lufttät burk på sval, mörk plats i upp till 2 veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.