Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolafyllda päronmuffins med crumble

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa muffinsar har precis allt du kan tänka dig - Överraskande goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär päronet i cm-stora bitar.
  3. Crumble: Nyp ihop smör i tärningar med havregryn, vetemjöl, socker och salt till en smulig deg.
  4. Smet: Vispa ägg, socker och vaniljpulver poröst med en elvisp. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten.
  5. Fyll 12 medelstora muffinsformar till 2/3 med smet, gärna ställda i en muffinsplåt. Klicka i 1 msk karamelliserad mjöl/dulce de leche i mitten av varje muffins. Tryck ner päronbitarna. Strö över smuldeg och lite flingsalt.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills de är gyllene, ca 20 minuter. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.