Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolaglaserad chokladkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Syndigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med glasyren: Grovhacka chokladen och blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt tills allt har smällt och blandats. Häll glasyren i en skål och täck den med plast. Ställ den i kylen i ca 1 timme eller tills den tjocknat och är bredbar.
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en rund form med löstagbar kant.
  3. Rör smör och socker ljust och luftigt i en skål. Vispa ner äggen, lite i taget. Rör ner sirap och malda mandlar. Sikta ner mjöl, salt och kakao i en separat skål. Blanda om väl. Sikta sedan ner det i äggsmeten. Späd smeten med lite vatten om konsistensen är för tjock (den skall vara trögflytande).
  4. Fördela smeten i formen och grädda kakorna i 180 grader i 30-35 min (känn med en provsticka).
  5. Låt kakan svalna i formen i 5 min och stjälp sedan upp den på bakgaller för att kallna. Dela den sedan i två delar. Lägg därefter ihop bottnarna med hälften av glasyren i mellan. Bred på resten av glasyren över hela kakan och gör lite dekorativa mönster i den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.