Börja med glasyren:
Grovhacka chokladen och blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt tills allt har smällt och blandats. Häll glasyren i en skål och täck den med plast. Ställ den i kylen i ca 1 timme eller tills den tjocknat och är bredbar.
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en rund form med löstagbar kant.
Rör smör och socker ljust och luftigt i en skål. Vispa ner äggen, lite i taget. Rör ner sirap och malda mandlar.
Sikta ner mjöl, salt och kakao i en separat skål. Blanda om väl. Sikta sedan ner det i äggsmeten. Späd smeten med lite vatten om konsistensen är för tjock (den skall vara trögflytande).
Fördela smeten i formen och grädda kakorna i 180 grader i 30-35 min (känn med en provsticka).
Låt kakan svalna i formen i 5 min och stjälp sedan upp den på bakgaller för att kallna. Dela den sedan i två delar. Lägg därefter ihop bottnarna med hälften av glasyren i mellan.
Bred på resten av glasyren över hela kakan och gör lite dekorativa mönster i den.