- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Den är jättegod och brukar bli uppskattad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund form på ca. 1,5 liter.
- Smält matfettet och tillsätt vattnet. Ge blandningen ett uppkok, ta bort kastrullen.
- Vispa äggen, äggvitan och sockret vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna varvat med lite av svalnad vätska. Rör varsamt smeten slät. Häll upp smeten i bakformen och grädda den i ca. 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt den nygräddade kakan svalna en kort stund i formen innan den stjälps upp för att kallna.
- Mät upp matfettet, strösockret och äggulan i en kastrull. Sjud upp under omrörning och ta genast kastrullen från värmen då den tjocknat. Krämen får inte koka. Blanda ner vaniljsockret och bred ut krämen jämnt över kakan.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar