Recept från Desperate Houswives kokbok
Recept på 2 kakor 22 cm stora eller 20 muffins
Instruktioner
- Placera ugnsgallret mitt i ugnen och värm ugnen till 175°. Smöra och mjöla två runda bakformar, cirka 22 cm stora.
- Rör samman mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Ställ den åt sidan. Vispa smör och socker i en skål med elvisp på hög hastighet i 3–4 minuter tills smeten är ljus och pösig. Tillsätt ett ägg i taget och vispa, rör sedan i vaniljextraktet.
- Tillsätt hälften av de torra ingredienserna och kör vispen på låg hastighet tills det är väl blandat. Häll i mjölken och fortsätt att vispa på låg hastighet tills det är nästan blandat, tillsätt resten av de torra ingredienserna och vispa igen till en slät smet.
- Fördela smeten i de två formarna. Grädda dem i cirka 30 minuter tills kakorna släpper formarnas kanter och snabbt återtar sin form om man trycker på dem. Låt dem stå och svalna i formarna i 30 minuter innan du tar ut dem. Låt dem svalna helt på galler innan de serveras eller glaseras.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar