Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolakaka med chokladglasyr

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En kaka som smakar godis. Denna har jag bakat i flera år till jul. Barnen älskar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker. Blanda i mjölet. Bred ut (kavla) på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter på nedersta falsen. Kakan ska vara torr, men knappt ha någon färg. Passa noga, tiden kan ju variera i olika ugnar.
  2. Gör under tiden iordning kolasmeten. Blanda alla ingredienserna i en gryta. Sjud på svag värme tills det tjocknar. Bred kolasmeten över den ännu varma kakan. Ställ kallt för att svalna.
  3. Smält blockchokladen med fettet i micron, i korta stunder och rör mycket emellan, så det inte blir för varmt. (Annars går det lika bra i vattenbad) Bred ut glasyren över den kalla kakan. Skär i sneda trianglar. Går bra att frysa, men lägg papper emellan kakorna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • katalogfjolla 23 november 2009

    Jättegott! Underbart recept!!

  • MammaIrene 27 september 2011

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!! 5:A

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.