Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolakaka med rostade valnötter

 
Skriv ut

En oemotståndlig godiskaka. Byt valnötterna till andra nötter om du inte gillar valnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg valnötterna i en ugnssäker form och rosta i ugn, 180 grader i 5–10 minuter.
  2. Blanda samman grädde, farinsocker, sirap, vaniljsocker och kakao i en kastrull. Låt koka ca 20 minuter och rör emellanåt. Gör ett kulprov genom att doppa lite smet i vatten – när kolan kan formas till en kula så har den kokat färdigt.
  3. Tillsätt messmöret, valnötterna och smöret i kolan, rör försiktigt tills allt är väl blandat.
  4. Klä en form med bakplåtspapper och häll upp kolan och låt stelna. Dela eller bryt kolakakan i lagom stora bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.