Kakan är söt, seg, kladdig och ljuvligt god! Vet inte om man ska kalla den kaka eller godis... Görs i långpanna 30 x 45 cm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
Smörj kanterna på långpannan om inte pappret når upp.
- Smält smöret och låt svalna något.
- Vispa ägg och socker pösigt och rör sen ner de övriga ingredienserna.
- Häll smeten i långpannan och grädda 12-15 minuter.
- Gör under tiden toscasmeten.
Smält smöret och rör ner alla övriga ingredienser. Låt koka upp och sjuda några minuter.
- Rör om så det inte bränner fast.
- Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt på smeten.
- Grädda ca 10 minuter till eller tills toscan börjat få lite färg.
- Låt vila tills smeten stelnat något, stjälp sen upp på smörpapper eller dylikt och vänd kakan rätt på skärbräda.
- Låt kallna helt och skär sen långa remsor som delas till småkakor/godis av önskad storlek.
Publicerat den
9 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar