Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolakladdkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kladdkaka slinker alltid ner...

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 190°C. Smörj en form som rymmer 1 1/2 liter. Blanda farinsockret med mjölet och bakpulvret i en stor skål. Häll upp mjölken i en mindre skål, vispa i ägget, vaniljsockret och det smälta smöret och häll sedan blandningen över mjölblandningen, rör om med en träslev så att det blandas väl. Vänd ner dadlarna och häll smeten i den smörade formen. Det gör ingenting att det ser ut att vara för lite, kakan pöser upp när den gräddas. Strö farinsockret till såsen över kakan och klicka på smöret. Häll på det kokande vattnet (ja faktiskt!) och ställ in i ugnen. Ställ äggklockan på 45 min, men det kan hända att kakan behöver stå i 5 eller 10 min till. Kakans översida ska vara elastisk och porös när den är klar, underst ska socker, smör och kokande vatten ha förvandlats till en mäktig, kladdig sås. Servera med vaniljglass, crème fraîche, kaffe- eller vispgrädde, det som du gillar bäst.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.