Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolaklubbor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Kolaklubban smakar nästan som dumleklubbor. Kolasmeten bör koka tills den är 130°, hårt kulprov för att den ska kunna skäras till klubbor och sättas på pinne.

Ingredienser

Instruktioner

1. Koka farinsocker, sirap och vispgrädde i en låg vid kastrull. Låt koka ca 30 minuter utan lock tills smeten är 130°. 2. Rör ner smöret klickvis. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 14x14 cm. Låt stelna något i kylen. Skär 16 bitar med oljad kniv eller klipp med sax. Dela pinnarna på mitten, stick in en i varje kolabit. Förvara svalt med bakplåtspapper mellan lagren om de inte doppas direkt. 3. Smält chokladen i bitar i mikrovågsugn eller i en skål över vatten- bad. Doppa klubborna i chokladen. Stick ner klubborna i en ägg- kartong eller oasis som blommor brukar sättas i för att chokladen på klubborna ska stelna. Förvara svalt med bakplåtspapper mellan lagren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.