Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolamums

 
Skriv ut

Kakor som skärs i rutor. Har ej provat receptet, låter gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och farinsocker fluffigt med elvisp. Rör ner vaniljsocker och kakao. Rör ner det smälta smöret och mjölken. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en annan bunke och rör ner det. Rör försiktigt ihop allting till en jämn smet med en sked. Ta fram en avlång form, ca 40X30 cm stor och med en kant som är minst 3 cm hög. Smörj formen och bröa den med ströbrödet eller kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda nederst i ugnen i 10-15 minuter. Blanda alla ingredienserna till kolan i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills smeten tjocknat. (Det tar ca 20 minuter) Lägg kakan på ett fat, bred kolasmeten över hela kakan och dekorera med chokladkulor eller strössel.
  2. Låt stå och stelna. Skär kakan i rutor, blir ca 24 rutor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.