Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapäron under frasig tak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessert med päron, marsankräm och kolasås täckt med frasigt tak av smör, socker och havregryn

Ingredienser

Instruktioner

  1. Planera antal päronburkar efter antal (825 gr till 8 pers) som ska äta.
  2. Marsankrämen lika så, gör antal potioner som behövs enligt förpackningen.
  3. Låt päronhalvorna rinna av väl i ett durkslag. Koka marsankrämen enligt förpackningen och låt den svalan.
  4. Bred ut marsankrämen i en smord ugnssäker form. Lägg päronen i krämen med den kupiga sidan upp.
  5. Ringla kolasås över varje päronhalva, + lite här och där. Ta så mycket du vill.
  6. Frastäcke: Rör smör och socker poröst. Tillsätt havregrynen och rör om. Fördela blandningen ovanpå päronen i formen.
  7. Gräddas i 200 grader i ca 20-25 minuter tills havretäcket har fått lite färg och verkar gräddats. Låt svalna innan servering.
  8. Serveringsförslag: Vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.