Dessert med päron, marsankräm och kolasås täckt med frasigt tak av smör, socker och havregryn
Instruktioner
- Planera antal päronburkar efter antal (825 gr till 8 pers) som ska äta.
- Marsankrämen lika så, gör antal potioner som behövs enligt förpackningen.
- Låt päronhalvorna rinna av väl i ett durkslag.
Koka marsankrämen enligt förpackningen och låt den svalan.
- Bred ut marsankrämen i en smord ugnssäker form. Lägg päronen i krämen med den kupiga sidan upp.
- Ringla kolasås över varje päronhalva, + lite här och där. Ta så mycket du vill.
- Frastäcke:
Rör smör och socker poröst. Tillsätt havregrynen och rör om. Fördela blandningen ovanpå päronen i formen.
- Gräddas i 200 grader i ca 20-25 minuter tills havretäcket har fått lite färg och verkar gräddats. Låt svalna innan servering.
- Serveringsförslag: Vaniljglass eller vispad grädde.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli