Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mumsigt

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i matberedaren. Kör tills degen blivit smidigt & släpper från skålens kanter. Tryck ut degen i rum form med löstagbar kant och nagga med gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt sedan pajskalet svalna. Blanda sedan alla ingredeisner utom smöret till kolan i en kastrull. Låt smeten koka upp ordentligt & sedan på medelvärme ca 10 min. kolan ska koka hela tiden. Dra bort kastrullen från värmen när 10 min gått och rör ner det rumsvarma smöret till du fått eb fin och slät kola. Häll över pajskalet & låt sedan stå svalt minst 3 timmar före servering så att kolan stelnar!

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • zonale 21 mars 2008

    En paj att göra ofta! Mycket god.

  • Faxe 22 mars 2008

    Verkligen är supergod och enkel kolapaj som jag kommer att baka många gånger tack för ett kanon recept.

  • SEAbjrpn 13 april 2008

    Det vattnas i munnen!

  • zizzi08 1 september 2008

    Kanon god till alla enkel att göra kan göras i för väg

  • EowynUndomiel 6 april 2009

    den ser superläcker ut :) måste testas!

  • spiskummin 15 september 2009

    Helt galet supergod kolapaj! Tack för det Lilljeppe den kommer vi att göra ofta. Bara ett litet problem kolasmeten blev så rinnig, något tips hur man kan få den fastare?

  • LEDIVO 3 april 2010

    Blir medelbetyg 3. Vi tyckte den var för söt och kolasmeten var som någon tidigare skrev för rinnig.

  • youliia 5 februari 2011

    Ska göra denna imorgon då jag ska ha halv åtta hos mig med några kompisar ^^. Till er som klagade över att kolasmeten var för rinnig, ta mer sirap och låt den koka lite längre! Det brukar iaf funka för mig. :)

  • Suuz 17 september 2012

    Efter att ha läst övriga kommentarer om rinnig kolasmet så kokade jag den i nästan en halvtimme, då blev den bra! Lade till päron till receptet. Skivade två stora saftiga päron riktigt tunt och lade i botten innan jag hällde på kolan. Sååååå gott! :)

  • Tina73 6 maj 2014

    Undrar om det möjligtvis går att byta ut kakaon mot mörk choklad och i så fall hur mycket kan man tänkas behöva?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.