Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med chokladtryffel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna lyxpaj smakar som en ljuvlig pralin - med en god kolakräm och himmelsk chokladtryffel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med mördegsbottnen: Mixa mjöl, smör, socker och äggulan i en matberedare eller hacka för hand tills ingredienserna bildar en degboll.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda bottnen ca 20 minuter.
  3. Gör kolafyllningen: Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna och stången med resten av ingredienserna, utom smöret, i en kastrull. Låt sjuda under omrörning på svag värme ca 25 minuter. Fiska upp vaniljstången och släng den.
  4. Tillsätt smöret. Låt kolan svalna något och häll den sedan i formen. Ställ pajen kallt i kylen.
  5. Gör tryffelsmeterna: Hacka den mörka chokladen i mindre bitar och smält den i en kastrull på svag värme tillsammans med smöret. Gör likadant med den vita chokladtryffeln.
  6. Häll de olika tryffelsmetarna i varsin sprits. Låt tryffeln stelna i kylen så att den inte rinner ut men fortfarande är mjuk.
  7. Spritsa ut de båda tryffelsorterna i ett fint mönster på den kalla kolafyllningen. Förvara pajen kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.