Denna lyxpaj smakar som en ljuvlig pralin - med en god kolakräm och himmelsk chokladtryffel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Börja med mördegsbottnen:
Mixa mjöl, smör, socker och äggulan i en matberedare eller hacka för hand tills
ingredienserna bildar en degboll.
- Kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
Grädda bottnen ca 20 minuter.
- Gör kolafyllningen: Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Blanda fröna och stången med resten av ingredienserna, utom smöret, i en kastrull.
Låt sjuda under omrörning på svag värme ca 25 minuter.
Fiska upp vaniljstången och släng den.
- Tillsätt smöret. Låt kolan svalna något och häll den sedan i formen.
Ställ pajen kallt i kylen.
- Gör tryffelsmeterna: Hacka den mörka chokladen i mindre bitar och smält den i en kastrull
på svag värme tillsammans med smöret. Gör likadant med den vita chokladtryffeln.
- Häll de olika tryffelsmetarna i varsin sprits.
Låt tryffeln stelna i kylen så att den inte rinner ut men fortfarande är mjuk.
- Spritsa ut de båda tryffelsorterna i ett fint mönster på den kalla
kolafyllningen. Förvara pajen kallt.
Publicerat den
29 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar