Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med hallon.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Något för den som gillar sötsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet: Smält smöret, blanda i socker, mjöl och bakpulver, Tryck ut pajdegen i en pajform. Grädda i 200º i 15-20 min tills den börjar få fin färg.
  2. Kolasåsen: Blanda allt utom smöret i en vid kastrull, koka upp under omrörning och låt koka på svag värme i 25-30 min (gör kulprovet). När den kokat klart rör i smöret och låt kolasåsen svalna lite.
  3. Fyll pajskalet med frysta (eller färska) hallon, ringla kolasåsen över hallonen. Ställ pajen kallt, gärna i frysen. Ta fram ca 45 min innan den ska ätas om den stått i frysen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • glitterem 8 augusti 2008

    Supergott! Kunde varit lite generösare med kolasåsen, men det är ju en smaksak, och dessutom lätt att reglera till nästa gång jag lagar den. Väldigt enkelt att laga, och en kul variation till de vanliga bärpajerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.