Något för den som gillar sötsaker.
Instruktioner
- Pajskalet:
Smält smöret, blanda i socker, mjöl och bakpulver, Tryck ut pajdegen i en pajform. Grädda i 200º i 15-20 min tills den börjar få fin färg.
- Kolasåsen:
Blanda allt utom smöret i en vid kastrull, koka upp under omrörning och låt koka på svag värme i 25-30 min (gör kulprovet). När den kokat klart rör i smöret och låt kolasåsen svalna lite.
- Fyll pajskalet med frysta (eller färska) hallon, ringla kolasåsen över hallonen. Ställ pajen kallt, gärna i frysen. Ta fram ca 45 min innan den ska ätas om den stått i frysen.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott! Kunde varit lite generösare med kolasåsen, men det är ju en smaksak, och dessutom lätt att reglera till nästa gång jag lagar den. Väldigt enkelt att laga, och en kul variation till de vanliga bärpajerna.