Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med mörk choklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kolapaj som förbereds dagen innan. Garnera med spritsad grädde och lingon

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Hacka ihop pajdegens ingredienser till en smulig massa och arbeta ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter.
  4. Låt kakan stå kallt i 30 minuter. Grädda i 10 minuter.
  5. Koka ihop grädde, smör och sirap, och sjud på svag värme i 10 minuter. Rör om då och då.
  6. Ta kastrullen från värmen och lägg chokladen i bitar. Rör om tills den smält. Låt krämen svalna något.
  7. Häll krämen i pajskalet och låt stå svalt, gärna över natten så att krämen stelnar.
  8. Garnera med vispad grädde och lätt tinade lingon.
  9. Lycka till! Njut.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lottrup 4 februari 2009

    Jättegod paj som är lagom kolaseg men ändå smälter i munnen. Jag hade hallon till istället för lingon och det var hur gott som helst.

  • Pappamia 20 augusti 2009

    Gott, gott i gott gott. Älskad av både våra barnen och andras samt våra gäster tur att jag gjorde två på en gång. Tack för ett gott recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.