Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med paranötter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mmmmm så god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör vetemjöl, salt, vaniljsocker och smör till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt sedan vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse att vila i kylen i minst en timme.
  2. Kavla sedan ut den på mjölat bakbord och lägg den i en pajform. Blanda sirap, rårörsocker, salt och smör i en kastrull och koka upp under omrörning. Vispa äggen ordentligt i en annan skål. Slå sedan sirapsblandningen över äggen under kraftig vispning.
  3. Tillsätt paranötterna, rör om och häll sedan fyllningen i pajskalet.
  4. Grädda i 175°C i cirka 35-40 min. Servera gärna med lättvispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.