Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med sommarens bär

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En ljuvligt god paj.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda smör,socker,havregryn och vetemjöl till en deg. Tryck ut degen i en pajform och grädda i 200 grader i ca 15 min. 2. Koka grädden,socker,sirap till det blir segt ca 30 min. Gör ett kulprov för att vara säker. 3. Rör ned smör och vaniljsocker i kolasmeten. 4. Fyll det avsvalnade pajskalet med kolasmeten. 5. Garnera med bär som röda vinbär, vita vinbär, hallon, jorgubbar eller vad som finns att tillgå. Lite myntablad och dofta pudersocker över det hela.
  2. Mums!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • oxana 7 december 2007

    Tips! Koka en oöpnnad burk av kondencerad mjölk i ca 2 timmar så får ni den bästa kolafyllningen ever!

  • fridh 23 december 2007

    lägg till lite hasselnötter i själva kol smeten så blir det mkt gott och knaprigt!

  • kolapajen 24 september 2010

    älskar detta recept:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.