- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Amarula är en passande likör till denna paj
Instruktioner
- Hacka samman vetemjöl, socker och matfett till en smulig massa. Tillsätt äggulan och vattnet, hacka samman till en deg.
- Tryck ut degen i en rund pajform, ca 26 cm i diameter, 3 cm på höjden räcker. Ställ formen kallt åtminstonde 30 min.
- Sätt ugnen på 225° och grädda 10-12 min och låt kallna.
- Mät upp alla ingredienser till kolasmeten utom fettet i en tjockbottnad kastrull. Koka smeten ca 15 min. Du kan se om kolan är klar genom att doppa en tsk med kola i ett glas kallt vatten, om kolan inte förlorar formen är den klar. Klicka ner smöret och rör om tills det smält.
- Häll kolasmeten i pajskalet. Ställ kallt minst 3 timmar. Garnera med hyvlad vit blockchoklad och servera med vispad grädde.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Måste testas! Riktigt god =0)
Den här pajen var jättegod!!! Snyggt med hyvlade spån av vit choklad ovanpå. Tack för receptet Mvh Jocke.