Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med vit blockchoklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Amarula är en passande likör till denna paj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman vetemjöl, socker och matfett till en smulig massa. Tillsätt äggulan och vattnet, hacka samman till en deg.
  2. Tryck ut degen i en rund pajform, ca 26 cm i diameter, 3 cm på höjden räcker. Ställ formen kallt åtminstonde 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225° och grädda 10-12 min och låt kallna.
  4. Mät upp alla ingredienser till kolasmeten utom fettet i en tjockbottnad kastrull. Koka smeten ca 15 min. Du kan se om kolan är klar genom att doppa en tsk med kola i ett glas kallt vatten, om kolan inte förlorar formen är den klar. Klicka ner smöret och rör om tills det smält.
  5. Häll kolasmeten i pajskalet. Ställ kallt minst 3 timmar. Garnera med hyvlad vit blockchoklad och servera med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • cathil 25 mars 2009

    Måste testas! Riktigt god =0)

  • EKC6150 15 juli 2010

    Den här pajen var jättegod!!! Snyggt med hyvlade spån av vit choklad ovanpå. Tack för receptet Mvh Jocke.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.