Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapudding

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det lät så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman råsocker, strösocker, smör, ljus sirap och grädde till såsen i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Låt svalna.
  2. Klä bottnen av en springform med bakplåtspapper och smöra det samt kanterna.
  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, och arbeta in dem ordentligt. Vänd i mjölet och bakpulvret.
  4. Lägg russin, kaffe och bakpulver i en skål och häll på vattnet. Låt stå i 5 minuter innan det arbetas in i smeten. Tillsätt nötterna. Lägg smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 175° i ca 1 1/2 timme.
  5. Servera kolapuddingen ljummen med kolasåsen och en klick vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.