Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolaringlade kaffemuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Passar bra till kaffet efter maten, när man inte haft någon dessert

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 180º. Värm mjölken med strösockret. Ta från värmen när blandningen börjar koka. Tillsätt kaffepulvret och rör om så det löses upp. Låt svalna. Sikta mjölet och bakpulvret i en bunke. Tillsätt en nypa salt och farinsockret. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ner ägget i den kalla kaffemjölken. Vispa sen ner det svala smöret. Tillsätt försiktigt mjölblandningen under omrörning och rör till en slät smet. Klicka ner smeten i muffinsformar eller en muffinsplåt. Fyll dem till 2/3. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem svalna på ett bakgaller. Ringla lite culinary syrup eller kolasås över varje muffins vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.