De här lyxiga chokladmuffinsen är fyllda med len kolasås och whiskygrädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Bryt chokladen i mindre bitar.
Smält smöret på svag värme tillsammans med chokladen i en kastrull. Låt svalna.
- Vispa äggen, sockret och muscovadråsockret ljust och poröst.
Blanda alla de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
Häll ner chokladsmeten och rör varsamt smeten slät.
- Fyll muffinsformarna till ca 3/4 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
De ska vara lite kladdiga i mitten.
- Kolafyllningen: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka blandningen till sirapskonsistens, ca 5-6 minuter.
Ställ åt sidan att kallna.
- Vispa grädden och smaksätt med whiskyn.
Ringla lite kolasmet i varje muffins och lägg på en klick grädde.
- Spara lite kolasmet att ringla ovanpå grädden och garnera med choklad och bär.
- Njut!!!
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar