Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolaringlade muffins med whiskygrädde

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

De här lyxiga chokladmuffinsen är fyllda med len kolasås och whiskygrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält smöret på svag värme tillsammans med chokladen i en kastrull. Låt svalna.
  3. Vispa äggen, sockret och muscovadråsockret ljust och poröst. Blanda alla de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Häll ner chokladsmeten och rör varsamt smeten slät.
  4. Fyll muffinsformarna till ca 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. De ska vara lite kladdiga i mitten.
  5. Kolafyllningen: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka blandningen till sirapskonsistens, ca 5-6 minuter. Ställ åt sidan att kallna.
  6. Vispa grädden och smaksätt med whiskyn. Ringla lite kolasmet i varje muffins och lägg på en klick grädde.
  7. Spara lite kolasmet att ringla ovanpå grädden och garnera med choklad och bär.
  8. Njut!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.