Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolarutor i långpanna

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Fantastisk saftig chokladbotten med en läcker,krämig kolatopping och kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, kakao, mjölk, smält smör och sist mjölet. Vispa allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 25x35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Smält smöret till kolaglasyren i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka upp under omrörning. Sjud blandningen på svag värme i ca 20 minuter, tills den tjocknar. Rör om då och då.
  5. Bred ut smeten över kakan och strö över kokos. Låt kolan stelna lite innan du skär kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.