Supergoda godisbitar i tre skikt. Har du tagit en kolaruta kan du inte låta bli att ta en till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kolafyllning:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda tills kolan blivit lagom seg, ca 20-30 minuter.
- Hur lång tid det tar beror på storleken på grytan och värmen på spisen. Gör kulprovet så vet du om kolan är klar: Häll lite smet i ett glas med kallt vatten och om smeten går att forma till en kula så är den klar.
- Blanda alla ingredienser till botten i en bunke och rör om till en smulig deg. Platta ut degen i en form, ca 20x20 cm eller ca 15x24 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakan kallna.
- Häll kolasmeten på bottnen. Låt kakan stå en stund i kylskåpet för att stelna lite. Bred ut den smälta mörka chokladen över kolan. Ställ formen en stund till i kylskåpet tills chokladen stelnat. Skär kakan i små bitar med en vass kniv.
Publicerat den
15 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar