Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolarutor med choklad och frasig havrebotten

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Supergoda godisbitar i tre skikt. Har du tagit en kolaruta kan du inte låta bli att ta en till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda tills kolan blivit lagom seg, ca 20-30 minuter.
  3. Hur lång tid det tar beror på storleken på grytan och värmen på spisen. Gör kulprovet så vet du om kolan är klar: Häll lite smet i ett glas med kallt vatten och om smeten går att forma till en kula så är den klar.
  4. Blanda alla ingredienser till botten i en bunke och rör om till en smulig deg. Platta ut degen i en form, ca 20x20 cm eller ca 15x24 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakan kallna.
  5. Häll kolasmeten på bottnen. Låt kakan stå en stund i kylskåpet för att stelna lite. Bred ut den smälta mörka chokladen över kolan. Ställ formen en stund till i kylskåpet tills chokladen stelnat. Skär kakan i små bitar med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.