Härligt mjuka kakor som bakas i långpanna och som toppas med bitar av färska päron och en helt ljuvlig kolaglasyr- mums!!!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakpapper eller smörj och mjöla den.
- Smält matfettet. Ställ åt sidan att svalna.
- vispa ägg och socker vitt och poröst. blanda mjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Tillsätt mjölken och rör varmsamt samman till en slät smet.
- Vänd sist varsamt ner det ljumma matfettet och rör åter smeten slät. Bre ut den jämnt i formen.
- Skala päronen och skär i mindre bitar, strö dem över kaksmeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Glasyr: Mät upp grädde, socker, sirap och ingefära i en kastrull. Rör om och låt smeten koka tills den tjocknar, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsockret och matfettet. Rör om.
- Ringla glasyren över kakan när den svalnat. Skär upp i bitar.
- Bjud på de päronfyllda kolarutorna till kaffet!
Publicerat den
17 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna kaka föll verkligen mig i smaken!!!!! Gudomligt god med en smaskig kolasås!!!
Går den bra att frysa med kolaglasyren på?
Den kakan föll mina barn & barnbarn på läppen...den var riktigt mumsig/ VanillaBowl